Critics - Scandinavian languages

 Om "Changing Places"

 • "Lysande pianospel som har djärvt obråttom. ... Trion har den där svårfångade ensemblekvalitén som ger tre spelare en fjärde röst. Ju mer jag lyssnar desto mer gillar jag musikens osötade skönhet. Och vilken underbar frasering han har, Gustavsen, i såväl melodispelet som i improvisationerna. Hans solopartier är här-och-nu-kompositioner av en kvalitet som bara de främsta instrumenalisterna är mäktiga - såna som Pat Metheny och Keith Jarrett" (Göteborgsposten - hela recensionen)

 • "Tord Gustavsen komponerer og improviserer med formsans som en billedhugger. Den unge norske pianist har udsendt en sjældent smuk klavertrio-plade. -- en fremragende udgivelse. Det melodiske står ud som selve essensen af musikken, der flyder i rolige åndedrag med spinkel puls og intim, romantisk følelse. Men også med en vis robusthed, forankret i de tydeligt tilhuggede melodier, der kombinerer træk af skandinavisk folketone, pietistiske salmer, europæisk romantik og amerikansk balladekunst. ... [Der er] tale om en af årets mest bemærkelsesværdige jazzklaver-plader. Og under alle omstændigheder den smukkeste." (Information - hele anmeldelsen)

 • "Filmmusikk for det indre. Dette er svært vakkert. Det er faktisk en helt enestående plate ... en vidåpen invitasjon til sakte lytting." (Dagens Næringsliv - hele anmeldelsen)

 • "Bare en sjelden gang kommer du over plater som denne. Som får alt til å falle på plass.  ... en oppsiktsvekkende sterk ECM-debut." - terningkast 6 (Bergensavisen - hele anmeldelsen

 • "Albumet har sålt bra, legat på försäljningslistor och blivit hypat. Inget konstigt med det. Pianisten Tord Gustavsen, basisten Harald Johnsen och trummisen Jarle Vespestad spelar så vacker och så fint. Om du vill seglar du över vackra fjordar och Oslos redlight district (om det finns något) – på samma gång. Väldigt bra." (Aftonbladet)

 • "... det er berre å gje seg universet i Gustavsens musikk i vald. For ei vakker plate det er! Betre klisjé kjem eg ikkje på når eg høyrer gjennom songar som talar til meg."  "... trioen framfører dei vakre stykka som innimellom minner om songane til Charlie Haden.  «Deep As Love», «Melted Matter», «At A Glance», «Where Breathing Starts», «Going Places», «Your Eyes», det er som titlar på små dikt. Vakre, små dikt." (Dagsavisen - hele anmeldelsen)

 • "Dette er den heftigste debut CD-en jeg kan huske fra nesten hvilken som helst jazzartist. Pianisten Tord Gustavsen og hans trio har lagt grunnsteinen for det som har alt i seg til å bli en internasjonal storsuksess. 
  ... disse tre [har] funnet fram til dette noe som er så vanskelig å finne fram til, men som virker så enkelt når det er der. De fører det samme språket, og de fører usedvanlig meningsfylte samtaler som vi nå kan prise oss lykkelige over at vi får bli med å lytte til - og kanskje bli klokere og lykkeligere av, vi også?
  Gustavsen står for alle komposisjonene, og alt er basert på at de tre, både hver for seg og kollektivt, er på leting etter musikalsk skjønnhet - og du verden som de har funnet det! Dette er musikalsk lyrikk på aller øverste hylle." (puls.no - hele anmeldelsen)

 • "Melodiøs, behagelig og full av vakre harmonier, fremført av en dyktig trio som vektlegger det rene og distinkte. ...et lyrisk album hvor hver enkelt tone blir gitt rikelig med plass." - terningkast 5 (VG - hele anmeldelsen)

 • "Lekker impresjonistisk jazz. De iørefallende melodibrokkene er basert på enkle temaer, som varieres som meditative impresjoner, med en ikke-briljrerende, tilbakelent spillestil. Ørsmå variasjoner driver låtene fram og gir dem en indre spenst. En lyrisk plate, med et befriende rent og jordnært lydbilde." (Dagbladet - hele anmeldelsen)

 • "... enkle, sangbare låter, som fort fester seg til hjernebarken og lindrer topplokket i en oppjaget hverdag. Dette er rett og slett ei usedvanlig vakker skive ... som om Jan Johansson spiller byssan lull fra det høye. Favoritter? Ja, de fleste." (Jazznytt)

 • "Usedvanlig fint. ... Det viser seg raskt at Tord Gustavsen har sjeldne evner som komponist. Vi har for så vidt hørt det før, men her slår han ut i full blomst sammen med musikere som er sjeldent godt samkjørte." (Adresseavisen)

 • "Vemodig vakker vellyd. Man lytter og nyter. Nyter og lytter. ... fremragende instrumentalister  ... en helhet man bare må bøye seg i støvet for. En vakrere musikalsk meny enn den Tord Gustavsen Trio serverer med sin debutplate skal man lete langt og lenge for å finne fram til." (Aftenposten - hele anmeldelsen)