Tilbake

christian_bilde.jpg (60169 bytes)

 Christian Jaksjø (trombone/euphonium) - født i Oslo 18. desember 1973. Studert improvisasjon og komposisjon fra 1992-96 på jazzlinja ved Trøndelag musikkonservatorium. 2. avdeling av kandidatstudiet i komposisjon ved Norges Musikkhøyskole i Oslo fra 1996 til 1999.

Ved siden av å være komponist, er Christian også en original og elegant utøver på trombone og euphonium. Han er å finne i Bob Brookmeyers Tysklandsbaserte "New Art Orchestra" (lytt til CD-en "New Works", kåret til årets jazzplate 1999 av engelske Jazz Review), og har i denne sammenhengen spilt med størrelser som Gerry Mulligan, Michael Brecker og Lee Konitz. Videre er Christian å finne i "The Ed Partyka Jazz Orchestra", "Geir Lysne Listening Ensemble", "SØYR", "Magni Wentzel sekstett", "JazzPie", "Oslo Groove Company", "Storeslem", "La Descarga" ved siden av å frilanse i de forskjelligste sammenhenger. I juni 1997 var han NRKs utsending til den europeiske kringkastningsunionen (EBU)s storbandprosjekt ved jazzfestivalen i Lubljana i Slovenia. I 1995 deltok han i Nordic Jazz Orchestra under ledelse av Slide Hampton og Bengt Arne Wallin. Og allerede i 1992 vant Christian solistprisen ved storbeandfestivalen i Imatra i Finland.

Christians komposisjoner er fremført av ledende ensembler, både i og utenfor Norge. Med stykket "Foul Play" var han en av fem finalister i Danmarks Radios Big Bands "Thad Jones competition" for unge komponister høsten 1996. I oktober 1999 deltok han i EBUs "Euroring arrangers workshop" der stykket "Broach" ble fremført av Metropolorkesteret i Hilversum i Nederland.

Noen plater: